Söndag 15 oktober kl. 10.00

Fredagsmys

Söndag 29 oktober kl. 10.00

Historia

År 1986 bildades Hagakyrkan genom att EFS och SMK gick samman. När samgåendet skedde var det inget hastverk. EFS-kapellet och Missionskyrkan låg nära varandra och samarbetet hade naturligt växt fram under flera års tid - predikoutbyte under sommartid, ungdomsverksamhet, söndagsskola, sångare...

Med tiden blev det allt kärvare att hålla pastor på båda ställena och tanken på samgående tog form. Men det krävdes mycket planering och många överläggningar med distrikts- och riksorganisationer innan allt var klart och en helt ny församling kunde bildas.

EFS-kapellet blev den gemensamma lokalen och bytte namn till Hagakyrkan, efter området den finns i. En viss ombyggnad gjordes för att få bättre lokaler för expedition, servering och ungdomsarbete. Så småningom såldes Missionskyrkan.
Och nu, med lite perspektiv på det hela, kan vi säga att det blev ett lyckat äktenskap!
Vi tror att vi med detta visar att Guds barn inte vill splittring utan enhet. Vi tror också att vi gagnar arbetet i Guds rike bra så här.